Спортен клуб “Легия”

За нас

СК „ЛЕГИЯ” беше създаден в края на 2008 година от група настоящи и бивши спортисти, чиято цел е да работят за развитието на плуването и спорта като цяло в страната.

Като основна насока клубът предлага обучение по плуване за деца, младежи и възрастни с цел развитие на тяхната двигателна култура и укрепване на здравето, като в същото време работи и към усъвършенстване и достигане на високо спортно майсторство на спортисти от всички възрсти. За целта са ангажирани специалисти, които използват най-добрите спортни практики и са съпричастни към спорта в България.

Нашият Опит

Опит в обучението - над 7 години
Проведени занимания - над 3500
Плуващи деца - над 150

ЕКИП

Драгомир Марковски

Бивш младежки национален състезател по плуване, участник и медалист от балкански игри и международни турнири, многократен републикански шампион за деца,юноши и младежи, с опит в обучението на деца и възрастни по плуване.

Работи с деца от 4 до 16 годишна възраст, както и с възрастни с цел:

  •  начално обучение по плуване във всеки един от четирите основни стила;
  •  развитие и усъвършенстване на плувната техника във всички стилове, както и подобряването на цялостната функционална издръжливост;
  •  развитие на основни двигателни умения и навици;
  •  целенасочена работа с деца с гръбначни изкривявания или други проблеми;

Васил Катеринкин

Студент в Национална Спортна Академия с профил „Треньор по плуване“. Многократен шампион и медалист от държавни републикански първенства по плуване за всички възрасти, с повече от 2 годишен опит в началното обучение на деца, както и в прилагането на спортна методика и работа с трениращи от различни възрасти.

Добромир Сименски

Завършил ,,Национална Спортна Академия ” с професионална квалификация ,,Треньор по плуване” и треньорски стаж към ,,Национална Спортна Академия”. Кандидат майстор на спорта и многократен републикански шампион за юноши, участник в редица международни турнири и първенства.

 

Работи с деца от 3 до 17 години, като провежда начално обучение, работа с напреднали с цел усъвършенстване на плувната техниката, както и провеждане на целенасочена тренировъчна дейност.

Иван Попов

Студент 4-та година в „Национална Спортна Академия“ с професионална квалификация „Треньор по плуване“. Бивш национален състезател по плуване, медалист от балкански игри и международни турнири, многократен републикански шампион за юноши и младежи.
От 2015 година работи с деца с основна насока:
• провеждането на начално и основно обучение;
• индивидуално начално обучение на 3-6 годишни;
• групови занимания на 6-11 годишни.

0
Специалисти
0
Доволни клиенти
0
Опит в преподаването

Принципи на нашата работа

Мисия

Безспорен е фактът, че плуването е един от най-подходящите спортове, както за деца, така и за възрастни, защото освен че допринася за хармоничното развитие на скелета и мускулатурата, оказва благоприятно влияние върху имунната, нервната, сърдечно-съдовата и дихателната системи, увеличава гъвкавостта, издръжливостта и подобрява координацията, също така калява и укрепва духа и съзнанието на плувеца. Точно в това вярваме ние от Легия и се стремим да предадем на нашите малки и големи приятели – а именно че чрез спортна активност и създаването на здравословни навици и умения, полезни и нужни през целия живот, човек освен тялото, калява и развива характера и духа си, като се стреми да бъде една градивна, осъзната и положителна част от света около нас.

Подход

Подходът към обучение прилаган от треньорите и инструкторите на СК Легия се базира на собствена програма за обучение от няколко нива, насочена за различните възрасти.
При най-малките – от 3 до 6 годишна възраст – нивата на обучение са насочени най-вече към правилното и комфортно привикване с водната среда, отпускането на тялото във водата, както и правилното заучаване на вдишване-издишване и движения на крайниците.
При деца от 7 до 16 годишна възраст нивата на обучение минават през 4 етапа, през които малките и подрастващи плувци изучават плуването по елементи и в координация във всеки един от четирите основни стила.
За възрастни нивата на обучение следват същия 4-етапен принцип, като подходът в обучението се определя индивидуално и на база общата физическа подготовка на човека, поставените цели и времето, отделено за обучение или тренировки по плуване.
Както всеки спортен клуб и ние в Легия работим и развиваме спортисти, целящи се към високо спортно майсторство и участие в плувни състезания. За тях имаме изграден целогодишен тренировъчен цикъл.

Принципи

Достъпност – ние в Легия вярваме, че плуването като спорт, а и като социално умение, трябва да е достъпен за всеки един, без значение от умения, възраст или други фактори, затова се стараем да предоставим широк спектър от възможности – индивидуални и групови обучения, за всички възрасти, на различни басейни, в различни часове – за да улесним избора и решението на кандидат-плувеца.
Ефективност – ние взимаме предвид индивидуалната предразположеност на всеки един да се научи да плува, като в същото време разчитаме на опита и структурата си на работа. Обучението по плуване се реализира на база постигнатите умения и резултати, за да достигнем по оптимален начин до поставените цели.
Отговорност и отдаденост – освен от наша страна, ние в Легия, очакваме и подобно отношение от нашите ученици и приятели, за да може процесът на обучение да е приятен и ползотворен и за двете страни и за да може всеки да се радва на постигнатите резултати.
Позитивизъм – защото вярваме и правим всичко това с усмивка и желание 🙂

Малките плувци

Виж цялата Галерия